Τι είναι η Ζω.Φι.Ψυ.;

Η Φιλοζωική Ένωση Προστασίας Αδέσποτων Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού είναι μια αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία (αριθμός πρωτοδικείου: 10431/2011), που αποτελείται αποκλειστικά από εθελόντριες. Η λειτουργία της στηρίζεται στις δωρεές φιλόζωων, στις συνεισφορές των μελών της καθώς και στα έσοδα από εκδηλώσεις που διοργανώνει. Ιδρύθηκε το 2011 ως συνέχεια της Επιτροπής Προστασίας Αδέσποτων Ζώων που είχε ξεκινήσει το 1994.

Κάθε χρόνο, σε συνεργασία με τους κτηνιάτρους της περιοχής, περισυλλέγουμε, περιθάλπουμε, στειρώνουμε και προωθούμε για υιοθεσία τα αδέσποτα ζώα που βρίσκουμε μέσα στα όρια του Δήμου. Τα φιλοξενούμε σε ιδιωτικά καταφύγια και συχνά στα σπίτια μας μέχρι να υιοθετηθούν.

Στόχος μας είναι να βρούμε σε κάθε ζώο τη δική του οικογένεια, γι' αυτό έχουμε επιλέξει, όσο έχουμε τη δυνατότητα, να μην ακολουθούμε τη μέθοδο της επανένταξης ζώων στο αφιλόξενο περιβάλλον της πόλης.

Όσο τα αδέσποτα αυξάνουν, τόσο το όραμά μας για μια οικογένεια για κάθε ζώο που βρίσκεται στο δρόμο, απομακρύνεται και γίνεται όλο και πιο επιτακτική η ανάγκη για ένα αδιάλειπτο και εντατικό πρόγραμμα στειρώσεων. Η Ζω.Φι.Ψυ. στοχεύει εδώ και χρόνια στο κομμάτι αυτό,πραγματοποιώντας περίπου 350 στειρώσεις κάθε χρόνο και παροτρύνει την Δημοτική αρχή για πολλαπλάσια νούμερα ώστε να υπάρξει μια αισθητή αλλαγή στους δρόμους και να δώσει μια ελπίδα υιοθεσίας στα ήδη υπάρχοντα ζώα.

Τέλος, επιδιώκουμε την ενημέρωση και την καλλιέργεια της συνείδησης του υπεύθυνου ιδιοκτήτη ζώων συντροφιάς στους συνδημότες μας, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων.