Τι είναι η Ζω.Φι.Ψυ.;

Η Φιλοζωική Ένωση Προστασίας Αδέσποτων Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού είναι μια αστική, μη κερδοσκοπική, εταιρεία (αριθμός πρωτοδικείου: 10431/2011), που αποτελείται μόνο από εθελοντές. Η λειτουργία της στηρίζεται  στις δωρεές φιλόζωων, στις συνεισφορές των μελών της καθώς και στα έσοδα από εκδηλώσεις που διοργανώνει. Ιδρύθηκε το 2011, ως συνέχεια της Επιτροπής Προστασίας Αδέσποτων Ζώων, που είχε ξεκινήσει το 1994.

Κάθε χρόνο, σε συνεργασία με τους κτηνιάτρους της περιοχής, περισυλλέγουμε, περιθάλπουμε, στειρώνουμε και προωθούμε για υιοθεσία τα αδέσποτα ζώα που βρίσκουμε στα όρια του Δήμου. Τα φιλοξενούμε σε ιδιωτικά καταφύγια και συχνά στα σπίτια μας, μέχρι να υιοθετηθούν.

Στόχος μας είναι να βρούμε σε κάθε ζώο τη δική του οικογένεια, γι' αυτό έχουμε επιλέξει, όσο έχουμε τη δυνατότητα, να μην ακολουθούμε τη μέθοδο της επανένταξης ζώων στο αφιλόξενο περιβάλλον της πόλης.

Τέλος, επιδιώκουμε την ενημέρωση και την καλλιέργεια της συνείδησης του υπεύθυνου ιδιοκτήτη συντροφιάς, στους συνδημότες μας, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων.